Uhørte Frequenzer
Episode 3 - Køn Musik #3

Episode 3 - Køn Musik #3

May 18, 2021

Velkommen til Uhørte Frequenzer episode 3


Det her er et lidt anderledes afsnit. Vi skal nemlig høre to oplæg fra et event afholdt af Foreningen Musikbevægelsen. Eventet hedder Køn Musik og er en koda støttet event række, der ligesom Uhørte Frequenzer har ligestilling og repræsentation i musikbranchen på plakaten.  

Eventet blev pga. covid-19 restriktioner, afholdt over zoom og vi fik lov til at optage oplæggene og dele de bedste pointer og fortællinger med jer. Med det vil vi også sige at optagelserne derfor bærer lidt præg af den der famøse zoom lyd. 

Til eventet var oplægsholder Mette Toft Nielsen og musikeren Mai Young Øvlisen inviteret til at holde oplæg. 

Mette Toft Nielsen driver konsulentvirksomheden Dekonstruer og er Cand.mag. i Kultur, Kommunikation & Globalisering. Hendes oplæg hedder Positioner, Privilegier og potentialer. Hendes oplæg havde et intersektionelt feministisk fokus på ligestilling og vi lavede bla. forskellige øvelser der skulle hjælpe os med at forstå vores egne positioner i samfundet og hvad fx dominerende majoritetskultur har af magt.

Mai Young Øvlisen arbejder i sit kunstneriske virke med at skabe healing spaces. Med sit band Meejah (som refererer ordet Medium på engelsk) fortolker hun strømninger i verden, som energetiske bevægelser, der søger forløsning. Gennem filosofisk, spirituelt og historisk perspektiv, og sin egen identitetsdannelse som koreansk adopteret,  skaber hun møder mellem Øst og Vest, og sætter fokus på dansk, kulturel dominans og vigtigheden af etnicitet og repræsentation som subjekt bårne narrativer. Oplægget er en række refleksioner over hyper seksualisering af asiatiske kvinder i Vesten, overfald på Asian Americans, og narrativer, som stammer fra et ofte eksotiseret, postkolonialt blik. 

Episode 1 - Repræsentation i  elektronisk musik del 1

Episode 1 - Repræsentation i  elektronisk musik del 1

April 30, 2021

I episode 1 lægger vi ud med det store emne repræsentation i Elektronisk Musik. Vi giver en mini lektion i elektronisk musikhistorie og så tager vi et temperaturtjek på de elektroniske spillesteder Culture Box og Ved Siden Af og festivalen Spark Festival for at høre hvordan de arbejder med repræsentation . Derudover kan du høre portræt af de elektroniske musikere og pioneer Wendy Carlos og Beverly Glenn Copeland.

 

Medvirkende:
Heidi Nannberg (Spark Festival)
Sebastian Ayla Henriksen (Ved Siden Af)
Tim Andresen (Culture Box)

 

Musik: Tomgang i Dansehallerne af Annælix

Episode 0 - Velkommen til Uhørte Frequenzer

Episode 0 - Velkommen til Uhørte Frequenzer

April 30, 2021

I denne episode 0 fortæller vi lidt om hvad podcasten Uhørte Frequenzer går ud på og kommer nærmere på hvad repræsentation og ligestilling inden for musik kan betyde. Vi fortæller også om organisationen Beats By Girlz og Foreningen Musikbevægelsen. Og så præsenterer vi pænt os selv, dine værter Raymonde Gaunoux og Annelise Witek.

Episode 2 - Repræsentation i elektronisk musik del 2

Episode 2 - Repræsentation i elektronisk musik del 2

April 30, 2021

I dette afsnit snakker vi stadig om repræsentation på den elektroniske musikscene. Vi interviewer Ingeborg Okkels, der er lydkonsulent og forsker og som har ledet undersøgelsen Elektronisk Musik i Danmark. Så besøger vi techno musiker Petra Skibsted aka Peachlyfe i Petras musikstudie på Nørrebro. Vi snakker om elektronisk musikproduktion, gear og miljø. Og så kan man høre et portræt af den legendariske elektroniske pioner Else Marie Pade.

 

Medvirkende:
Ingeborg Okkels (https://lydvaerk.dk)

Petra Skibsted / Peachlyfe (https://copenhagencomfort.bandcamp.com)

Musik: 
Fuck the Cistem - Peachlyfe (https://peachlyfe.bandcamp.com/track/fuck-the-cistem)

Love Q (LIM) - Peachlyfe

 

Andet: 
Læs undersøgelsen af Elektronisk i Danmark her

Podbean App

Play this podcast on Podbean App